Sobre mi

Em dic Montserrat  Lluch Batlle, sóc nascuda a Barcelona l’any 1929. En casar-me vaig anar a viure a un poblet del Priorat, on la meva mare va fer de cuinera a la ja desapareguda Fonda Montsant (Cornudella).

La Iaia Lola, com l’anomenàvem a la família, va ser amant de la cuina des de molt joveneta. En un manuscrit va recollir les receptes familiars però el temps se’n va encarregar de fer-lo desaparèixer. Ves a saber si es va perdre en algun trasllat, si la necessitat va fer que alimentés algun foc, si va quedar en l’oblit en algun racó del vell pis de Barcelona o si el va regalar a la seva estimada amiga, la Maria Teresa Vernet i Real.

Amb aquest bloc vull fer-vos arribar els sabors, olors, els gustos  i l’enginy que la meva mare va posar en l’art de la cuina i que jo he anat fent créixer al llarg de la meva vida.

Tot i ser autodidacta, la iaia Lola posava amor i un somriure en tot allò que feia. Aquest era el seu  ingredient  personal, que jo també utilitzo, i qui sap si va ser el que la va fer superar els 100 anys. De moment jo en segueixo les seves passes, ja n’he complert 90.

Us faig arribar aquest regal a fills, néts, nebots, amics i tots aquells amants de la cuina casolana i senzilla, amb l’esperança que en gaudiu i ho seguiu transmetent de generació en generació.

Us ve de gust?

Montserrat

mareta escribintOK

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s