INGREDIENTS
- petxines
- alls
- 15 o 20 ametlles torrades
- oli d’oliva
- julivert
ELABORACIÓ
- Rentar les petxines i tenir-les una estona en aigua i sal, per a que deixin anar la sorra.
- En un morter picar bastants alls i força julivert. Afegir-hi les ametlles i seguir-ho picant fins aconseguir la textura d’una pasta granulada.
- En una cassola, si pot ser de terrissa, posar-hi un bon raig d’oli.
- Quan l’oli sigui calent, abocar la picada. Afegir-hi una mica de farina fins que es torri.
- Abocar-hi una mica d’aigua i quan arrenqui el bull afegir-hi les petxines.
- Deixar coure fins que les petxines s’obrin.

No afegiu sal a la cocció. Les petxines deixen anar-ne de l’aigua del mar i us quedarien massa salades. No us mengeu aquelles que quedin fortament tancades, podrien no estar en bon estat.
Són les millots petxines que he menjat mai! Fàcils de fer i delicioses!!
Gràcies per la recepta!!!